Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Час енглеског језика

Час енглеског језика ученицим трећег разреда одржала је професорка Александра Таинџић, у огранку Библиотеке у Јабуковцу.На крају, ђацима су представљене књиге на енглеском језику, примерене њиховом узрасту.

...

Детаљније

25/04/2017

Креативна радионица - У сусрет Ускрсу

Корпице за "чуваркућу", плетене од папира, рађене данас на креативној радионици у огранку Библиотеке у Јабуковцу, са ученицима из ОШ "Јован Јовановић Змај" из Јабуковца и учитељицом Слађаном Војиновић.

...

Детаљније

25/04/2017

Ускршња радионица на дечјем одељењу

На дечјем одељењу Библиотеке одржавају се креативне радионице поводом Ускрса.Наши први учесници радионице били су ученици ОШ "12. септембар" са својим наставницима. Радови настали у овим радионицама изложени су на дечјем одељењу Библиотеке.
На дечјем одељењу Библиотеке настављено је са одржавањем креативних радионица поводом Ускрса. Одржане су две радионице: са ученицима седмих разреда ОШ "Вук Караџић", који похађају часове цртања, сликања и вајања код наставнице Драгане Јаћимовић, као и са ученицима ОШ "Вук Караџић" , подручна одељења из Јасенице и Карбулова, са учитељицама Надом Ђурић и Иреном Јовић.

...

Детаљније

25/04/2017

"У здравом телу културан дух".

Дечје одељење Библиотеке обележило је Светски дан здравља и Светски дан спорта у сарадњи са ОШ "Бранко Радичевић". Под слоганом "У здравом телу културан дух" библиотекари дечјег одељења са наставником физичког васпитања Иваном Којићем и учитељицом Драганом Бенић и децом подручних одељења из Трњана, Видровца, и Чубре разговарали су о значају спорта и здравља за раст и развој деце, али и важности образовног и културног развитка младих. Представили смо им и неке књиге о здрављу и спорту из нашег фонда. Том приликом, наставник Иван Којић је организовао "Игре без граница". 
Изложба књига о спорту и здрављу налази се на дечјем одељењу Библиотеке.

...

Детаљније

07/04/2017

EDUROAM ПРИСТУПНА ТАЧКА
Eduroam®–education roaming, бесплатан глобални сервис за бежични приступ Интернету, доступан је и у нашој Библиотеци, на одељењу за одрасле.
Детаљна упутства за коришћење и приступ едуроам сервису можете наћи на АМРЕС eduroam сајту http://www.eduroam.amres.ac.rs/rs/korisnici.html.
Овај сервис је настао у оквиру европске TERENA иницијативе, а остварен је кроз међународни GÉANT пројекат у којем учествују европске академске и истраживачке мреже. Eduroam услугу у Србији пружа Академска мрежа Србије (АМРЕС). Све додатне информације, као и списак институција које учествуј...

Детаљније

07/04/2017