Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Караоке

На дечјем одељењу Библиотеке, поводом обележавања Дечје недеље, одржано је вече караока.

...

Детаљније

14/10/2019

Рецитовање на страним језицима

У среду, 9. октобра у оквиру Дечје недеље, одржано је традиционално , ревијално рецитовање на страним језицима. Учесници су били ученици основних школа од V-VIII разреда.

...

Детаљније

14/10/2019

Брзалице

На дечјем одељењу Библиотеке одржано је такмичење у говорењу брзалица за ученике од 1. до 4. разреда основних школа.Сви учесници награђени су чланском картом Библиотеке, захвалницом и беџом.

...

Детаљније

14/10/2019

Ђачки парламент

Дечја недеља је почела седницом ђачких парламената на дечјем одељењу Библиотеке.Тема је била "Ми и медији -моје право на изражавање". О овој теми говориле су Јованка Станојевић, новинар и директор Дома културе и Сузана Сиротовић, библиотекар. Ученици основних и средњих школа, чланови ђачких парламената са својим наставницима, такође су дискутовали и износили своје мишљење о овој теми.

...

Детаљније

14/10/2019

Дечја недеља-колективне посете

На дечјем одељењу Библиотеке обележава се Дечја недеља многобројним програмима и едукативним радионицама. Теме едукативних радионица су: "Књиге и библиотеке-некад и сад", "Важност читања", "Уз књиге се лепше расте". Учесници радионица су деца ПУ "Пчелица", ученици ОШ "12. септембар", ученици од 1. до 4. разреда основних школа(ОШ "Вера Радосављевић", ОШ "Вук Караџић", ОШ "Бранко Радичевић") са својим учитељицама. Свим предшколцима и првацима Библиотека поклања годишњу чланарину, као и учесницима радионица који желе да постану чланови Библиотеке.

...

Детаљније

14/10/2019