Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

"Мој друг, књижевни јунак"

У оквиру манифестације "Неготинско лето", одржана је друга едукативно-креативна радионица за децу на дечјем одељењу Библиотеке, под називом "Мој друг, књижевни јунак". Учесници радионице била су деца ПУ "Пчелица". Деца су сазнала ко су јунаци у књигама, које особине морају да поседују, ко све може бити књижевни јунак и шта су то суперхероји. Приказани су им и неки од најпознатијих јунака у књигама за децу, као што су: Петар Пан, Пипи Дуга Чарапа, Маја, Бетмен, Спајдермен... У креативном делу радионице деца су цртала себе и омиљеног јунака из књиге. Приређена је и изложба књига омиљених дечјих књижевних јунака, као и изложба радова насталих у радионици.

...

Детаљније

27/07/2017

Откуп књига

Део нових књига из откупа Министарства културе Републике Србије

 
...

Детаљније

27/07/2017

Едукативно-креативна радионица "Бајкотека"

 На дечјем одељењу Библиотеке, у оквиру манифестације "Неготинско лето", одржана је едукативно-креативна радионица "Бајкотека". У нашој радионици учествовала су деца из Предшколске установе "Пчелица". Деца су сазнала шта су бајке, који су ликови у бајкама и зашто је важно читати бајке. Читали смо неке од најпознатијих бајки и приказали неке екранизоване бајке. На крају радионице организован је квиз "Шта знаш о бајкама", где су деца показала своје знање о бајкама. Такође, приређена је и изложба књига бајки из фонда дечје библиотеке.

...

Детаљније

25/07/2017

Отварање изложбе о Борисаву Станковићу

У оквиру програма Неготинско лето 2017, на одељењу за одрасле отворена је изложба посвећена животу и стваралаштву Борисава-Боре Станковића (1876-1927), познатог приповедача, романсијера и драмског писца. Ауторка ове фото документационе изложбе је Олга Красић Марјановић, библиотекар саветник, из Библиотеке града Београда. После уводне речи в. д. директора, изложбу је отворио Власта Младеновић, уредник културног програма. Изложба ће бити отворена до краја јула.

...

Детаљније

05/07/2017

4. ЈУЛ, СУБНОР

У оквиру обележавања 4. јула, Дана бораца, Општинска организација СУБНОР организовала је и представљање наше књиге "Ђенерали и генерали Неготинске Крајине", аутора Миодрага Б. Јонића, у просторијама СУБНОР-а, 4. јула 2017. године. О књизи су говорили: Миодраг Јонић, Драгољуб Филиповић, Власта Младеновић и Милорад Грбовић.

...

Детаљније

05/07/2017