Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Едукативна радионица "Од принца до светитеља".

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је едукативна радионица "Од принца до светитеља". Радионица је посвећена Светом Сави. Деца су се упознала са његовим животом и радом. Читали смо легенде о Светом Сави и одгледали презентацију "Од принца до светитеља", као и анимирани филм "Свети Сава и ђаво".
Учесници радионице били су ученици продуженог боравка ОШ "Вера Радосављевић" са својим учитељицама.
На дечјем одељењу приређена је и изложба књига о Светом Сави.

...

Детаљније

30/01/2018

Обележен Дан библиотеке

Први пут у својој историји, обележен је Дан неготинске библиотеке, 14. јануар. На тај дан, 1909. године указом краља Петра I Карађорђевића, основане су јавне библиотеке у Неготину и Пироту.Програм обележавања Дана библиотеке имао је два дела. У првом, дневном програму, намењеном деци, представљена је књиге "Роман о Страји", Андреја Јелића Мариокова и "Чаробњак из Сумраковца", Радисава Милића. Поред аутора, о књигама су говорили Бранко Стевановић и Аца Видић. 
У другом делу програма, у 18 сати, представљена је збирка песама Аце Видића, "Бродовље и друге песме", а у наставку програма одржана је промоција часописа "Бранковина".
Модератор програма је био Власта Младеновић, уредник културног и издавачког програма.
О значају обележавања Дана неготинске библиотеке, 14. јануар, када је и добила статус јавне библиотеке, говорио је дире...

Детаљније

18/01/2018

14. ЈАНУАР, ДАН БИБЛИОТЕКЕ.

По први пут, Народна библиотека "Доситеј Новаковић" обележава 14. јануар као Дан библиотеке, у спомен на 14. јануар 1909. године, када су, указом краља Петра I Карађорђевића, основане јавне библиотеке у Неготину и Пироту.
(То су биле прве државне библиотеке за које је обезбеђен годишњи буџет.)

Програм обележавања Дана библиотеке имаће два дела. У првом, дневном програму, намењеном деци, представићемо књиге "Роман о Страји", Андреја Јелића Мариокова и "Чаробњак из Сумраковца", Радисава Милића. Поред аутора, о књигама ће говорити и Бранко Стевановић и Аца Видић. Програм почиње у 13 часова.

У другом делу програма, у 18 сати, представићемо збирку песама Аце Видића, "Бродовље и друге песме", а у наставку програма планирана је промоција часописа "Бранковина".
Д...

Детаљније

11/01/2018

НОВОГОДИШЊА ЧАРОЛИЈА

Поводом наших традиционалних радионица "Новогодишња чаролија", данас су нас посетили предшколци са учитељицом Златом Станисављевић.

...

Детаљније

29/12/2017

Новогодишња чаролија на дечјем одељењу

На дечјем одељењу Библиотеке наставили смо са нашом радионицом ''Новогодишња чаролија''.Овог пута, гости су нам била деца из подручних одељења Јасенице и Карбулова. Деца су правила новогодишње честитке, гледали филм о Снешку Белићу и писала своје жеље Деда Мразу. Њихове честитке изложене су на дечјем одељењу.

...

Детаљније

29/12/2017