Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

"Поклон за моју маму"

Креативна радионица поводом Међународног дана жена одржана је у огранку Библиотеке у Јабуковцу.Учесници радионице били су ученици првог и другог разреда ОШ "Јован Јовановић Змај" са својом учитељицом Зором Димитријевић.
Деца су показала своју креативност, правили маштовите честитке и цвеће које су, потом, однели мамама на поклон.

...

Детаљније

08/03/2019

Стари занати

Савремена технологија потпуно потиснула професије без којих се некад није могло.Ћилимар, опанчар, лицидер, стаклорезац ...
Ово су само нека од занимања која су изгубила битку са временом и новим технологијама.О томе смо говорили на данашњој радионици одржаној у огранку Библиотеке у Јабуковцу са ученицима четвртог разреда ОШ "Јован Јовановић Змај".
Инспирацију за тему добили смо из наших енциклопедија.

 

 

...

Детаљније

08/03/2019

Креативна радионица:" За наше маме"

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је креативна радионица "За наше маме". Учесници радионице била су деца ОШ "Вук Караџић", подручна одељења из Јасенице и Карбулова, са учитељицама Иреном Јовић и Надом Ђурић. Деца су правила честитке мамама за 8. март, а њихове честитке изложене су на дечјем одељењу Библиотеке.

...

Детаљније

06/03/2019

НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ

 

Национални дан књиге, 28. фебруар, обележила је и наша Библиотека. У завичајном фонду Библиотеке постављена је изложба књига "Неготинско издаваштво". У оквиру изложбе заступљене су различите области: историја, књижевност, музика и др.

...

Детаљније

01/03/2019

ПРЕДСТАВЉАЊЕ "ПЧЕЛАРСКОГ БУКВАРА"

У сарадњи са Друштвом пчелара „Хајдук Вељко“ синоћ је представљена књига „Пчеларски буквар“ нашег суграђанина Живојина Богдановића. Поред аутора, о књизи су говорили и Драган Радосављевић, члан Општинског већа за пољопривреду, Славко Луковић, председник Друштва пчелара „Хајдук Вељко“ и Чедомир Васић, уредник књиге. У наставку програма, Живојин Богдановић је одржао предавање: „Пчеларење - лепо, занимљиво и здраво занимање“. Присутни су имали прилику и да дегустирају део понуде Пчеларске фарме „Богдановић“, а наша Библиотека је добила на поклон 5 примерака Богдановићеве књиге.

...

Детаљније

27/02/2019