Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ИЗЛОЖБА КЊИГА НА ДЕЧЈЕМ ОДЕЉЕЊУ

ИЗЛОЖБА КЊИГА НА ДЕЧЈЕМ ОДЕЉЕЊУ БИБЛИОТЕКЕ: "ДА ПУКНЕШ ОД СМЕХА"
 
"Ништа на овом свету није тако неодољиво заразно као смех и добар хумор",Чарлс Дикенс.
 
Поводом 1. априла, Међународног дана шале, на дечјем одељењу Библиотеке приређена је изложба књига вицева и шала.
...

Детаљније

02/04/2021

МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА  ПОДРЖАЛО ПРОЈЕКAТ "НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ ДОСИТЕЈ НОВАКОВИЋ" НЕГОТИН У ОБЛАСТИ ДИГИТАЛИЗАЦИЈЕ КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА
 
Министарство културе и информисања Републике Србије у оквиру финансирања и суфинансирања пројеката из области дигитализације културног наслеђа, а по расписаном јавном конкурсу, подржало је пројекат Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ из Неготина, у износу од 600.000 динара. Планирана је набавка А3 скенера, одговарајуће рачунарске конфигурације, лап-топа, уређаја за складиштење података, сервера и уређаја за напајање (УПС-а). Набавком, инсталацијом и повезивањем опреме, биће створена неопходна техничка инфраструктура за почетак дигитализације библиотечке грађе.
...

Детаљније

26/03/2021

ИЗЛОЖБА КЊИГА НА ДЕЧЈЕМ ОДЕЉЕЊУ

ИЗЛОЖБА КЊИГА НА ДЕЧЈЕМ ОДЕЉЕЊУ БИБЛИОТЕКЕ: "ЗЕЛЕНО, ВОЛИМ ТЕ, ЗЕЛЕНО!"

...

Детаљније

24/03/2021

ИЗЛОЖБА ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

Светски дан поезије установљен је 1999. године, од стране УНЕСКО-а, и сврха овог дана је промоција читања и писања поезије, као и учења и одавања почасти и признања домаћим и страним песницима.

...

Детаљније

24/03/2021

ОБАВЕШТЕЊЕ

ОД ПОНЕДЕЉКА, 22. МАРТА 2021. ГОДИНЕ, НАРОДНА БИБЛИОТЕКА "ДОСИТЕЈ НОВАКОВИЋ" БИЋЕ ОТВОРЕНА ЗА РАД СА КОРИСНИЦИМА ОД 8 ДО 20 ЧАСОВА РАДНИМ ДАНИМА, УЗ ПОШТОВАЊА СВИХ ПРОПИСАНИХ ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА.

...

Детаљније

22/03/2021