Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

"У здравом телу културан дух".

Дечје одељење Библиотеке обележило је Светски дан здравља и Светски дан спорта у сарадњи са ОШ "Бранко Радичевић". Под слоганом "У здравом телу културан дух" библиотекари дечјег одељења са наставником физичког васпитања Иваном Којићем и учитељицом Драганом Бенић и децом подручних одељења из Трњана, Видровца, и Чубре разговарали су о значају спорта и здравља за раст и развој деце, али и важности образовног и културног развитка младих. Представили смо им и неке књиге о здрављу и спорту из нашег фонда. Том приликом, наставник Иван Којић је организовао "Игре без граница". 
Изложба књига о спорту и здрављу налази се на дечјем одељењу Библиотеке.

...

Детаљније

07/04/2017

EDUROAM ПРИСТУПНА ТАЧКА
Eduroam®–education roaming, бесплатан глобални сервис за бежични приступ Интернету, доступан је и у нашој Библиотеци, на одељењу за одрасле.
Детаљна упутства за коришћење и приступ едуроам сервису можете наћи на АМРЕС eduroam сајту http://www.eduroam.amres.ac.rs/rs/korisnici.html.
Овај сервис је настао у оквиру европске TERENA иницијативе, а остварен је кроз међународни GÉANT пројекат у којем учествују европске академске и истраживачке мреже. Eduroam услугу у Србији пружа Академска мрежа Србије (АМРЕС). Све додатне информације, као и списак институција које учествуј...

Детаљније

07/04/2017

ЧЕТВРТИ МАСТЕРС КВИЗ ТУРНИР

ЧЕТВРТИ МАСТЕРС КВИЗ ТУРНИР 9. АПРИЛА 2017. ГОДИНЕ У НЕГОТИНУ
Квиз мастерс у организацији Српске квиз асоцијације (СКА), одржаће се у недељу, 9. априла 2017. године,у просторијама на дечјем одељењу Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ Неготин, са почетком у 12 сати. Такмичење организује Српска квиз асоцијација.
Тест се састоји од 200 питања и ради се у два дела од по сат времена, са паузом између. Питања су различите тежине, са широком распрострањеношћу области и равномерно распоређена како ниједна област не би била фаворизована.

...

Детаљније

07/04/2017

Едукативна радионица - огранак Јабуковац

Поводом Међународног дана дечје књиге, у огранку Библиотеке у Јабуковцу одржане две радионице са ученицима трећег разреда и са ученицима продуженог боравка из ОШ "Јован Јовановић Змај" из Јабуковца.Промовисана је дечја књижевност. 

...

Детаљније

07/04/2017

Квиз "Шта знаш о бајкама?"

На дечјем одељењу Библиотеке одржан је квиз за предшколце "Шта знаш о бајкама?".
Учесници квиза били су: предшколска група ПУ "Пчелица" са васпитачицама Сандром Алавук и Златом Станисављевић и предшколска група-забавиште са васпитачицом Славицом Максимовић. Квиз је одржан поводом Међународног дана књиге за децу. Деца су се такмичила у познавању бајки, одговарала на питања у квизу, препознавала ликове из бајки. Победник квиза је предшколска група васпитачица Сандре Алавук и Злате Станисављевић. Сви учесници били су награђени пригодним поклонима.

 
...

Детаљније

07/04/2017