Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Тимочки научни торнадо 2017.

У ОШ "Вук Караџић" одржан је трећи Тимочки научни торнадо, у суботу, 23. децембра 2017. године.
Посетиоци су имали прилику да се упознају са научно популарном литературом из наших фондова на дечјем одељењу и одељењу за одрасле, као и часописом "Елементи" који издаје Центар за промоцију науке.

...

Детаљније

26/12/2017

10. година "Читалиштанца".

Захваљујемо се свим дугогодишњим сарадницима на дивној сарадњи, подршци и помоћи коју су нам пружали ових 10. година. 
Желимо, и надамо се да ће се та сарадња наставити и у наредним годинама.
Захваљујемо се свим учесницима програма поводом обележавања 10. година "Читалиштанца", као и нашим драгим сарадницима на симболичним поклонима.

...

Детаљније

26/12/2017

Креативна радионица: "Новогодишња честитка".

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је креативна радионица: "Новогодишња честитка" са ученицима ОШ "12. септембар" и њиховим наставницима. Деца су правила новогодишње честитке, погледала цртани филм "Снешко Белић", прелистала књиге о зими и Новој години. Њихове честитке изложене су на дечјем одељењу.
Захваљујемо се ОШ "12. септембар" на поклону за дечје одељење.

...

Детаљније

26/12/2017

Новогодишња чаролија на дечјем одељењу

На дечјем одељењу Библиотеке организована је креативна радионица за децу: "Новогодишња чаролија". Са библиотекарима дружили су се ученици 1. разреда ОШ "Вук Караџић" и учитељицом Слађаном Петковић Костадиновић. Деца су читала књиге о Новој години, цртала своје новогодишње жеље и окитила јелку. 

...

Детаљније

18/12/2017

Награда "Стојан Новаковић"

Библиотекарско друштво Србије, на свечаној седници, поводом Дана библиотекара и обележавања 70 година постојања БДС-а, 14. децембра 2017. године, доделило је награду "Стојан Новаковић" др Бранки Драгосавац, за књигу "Јавне библиотеке у Србији од 1901. до 1818. године", оцењену као посебан допринос развоју библиотечко информационе делатности.
Књигу је објавила Библиотека Панчево, а суиздавачи су Народна библиотека "Стеван Сремац", Ниш и Народна библиотека "Доситеј Новаковић", Неготин.
Честитамо др Бранки Драгосавац на заслуженој награди.
Књига је веома значајна за нашу Библиотеку јер садржи до сада необјављене податке о оснивању и раду Јавне библиотеке у Неготину, основ...

Детаљније

18/12/2017