Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Промоција књиге "Све је у руци" Маје Јањић

У Народној библиотеци "Доситеј Новаковић" Неготин, у препуној сали, промовисана је књига "Све је у руци" Маје Јањић. Ово је њена друга књига у издању неготинског "Културистока", којом потврђује своју песничку доследност. Песме Маје Јањић, како у рецензији наводи Весна Станковић, проф. српског језика и књижевности, "својом лакоћом у ритму, јасним стиховима и племенитим порукама које су намењене другима и себи, упућују нас на поновно читање и наводе на размишљање о људима и свету који нас окружује".
У програму су учествовали: Власта Младеновић, уредник, Весна Станковић, рецезент, Јана Чеклановић, рецитатор и аутор. Гост вечери била је вокална група "Класје" коју води учитељица Душица Ђурђић.

...

Детаљније

08/06/2017

КОЛЕКТИВНА ПОСЕТА

У петак, 2. јуна, дечје одељење посетили су ученици ОШ "Павле Илић Вељко" из Душановца, са својим подручним одељењима из Мале Каменице, Михајловца и Дупљана.

...

Детаљније

05/06/2017

ШКОЛЕ СВОМЕ ГРАДУ

Након карневала у организацији Народне библиотеке ''Доситеј Новаковић'',одржана је манифестација ''Школе своме граду''. Учесници су били ученици Основних школа, деца Предшколске установе ''Пчелица'',као и ученици Уметничке школе ''Стеван Мокрањац''. Том приликом уручене су награде победницима литерарног конкурса ''Неготин-јуче,данас,сутра''. У категорији нижих разреда, Филип Стојисављевић,ученик другог разреда ОШ ''Вук Караџић'' добио је прву награду, у категорији виших разреда, прва награда припала је Нађи Шуцић, ученици ОШ ''Вера Радосављевић'', у категорији средњошколаца прву награду освојила је Лара Давидовић, ученица ''Неготинске гимназије''. 

...

Детаљније

05/06/2017

Радионица "Неготин - јуче, данас, сутра".

На дечјем одељењу одржана је радионица ''Неготин-јуче, данас, сутра'' са децом четвртог разреда и са њиховом учитељицом Слађаном Петковић Констандиновић. Деци је приказана славна прошлост нашег града, најзначајније личности наше прошлости, такође, погледали су филм о Неготину из 1971. године и приказ Неготина из ваздуха.
Приређена је и изложба књига о Неготину и разгледница из завичајног фонда наше Библиотеке. Деца су на основу утисака направили разгледнице о нашем граду.

...

Детаљније

25/05/2017

КОЛЕКТИВНА ПОСЕТА ГИМНАЗИЈАЛАЦА

Ученици одељења 3/2 Неготинске гимназије, са професором Слађаном Михајловићем, посетили су нас и разгледали изложбу о Данилу Кишу, на одељењу за одрасле.

...

Детаљније

25/05/2017