Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

BELL+, НОВИ ЦИКЛУС

У сарадњи са Америчким кутком и под покровитељством Амбасаде САД, организујемо нови циклус бесплатног течаја енглеског језика BELL+, за одрасле.
Пријаве можете попунити на одељењу за одрасле или на линку: https://ww...

Детаљније

07/02/2019

ДОДЕЛА СЕРТИФИКАТА - BELL+

Почетни курс енглеског језика, у оквиру програма BELL+, који смо реализовали у сарадњи са Америчким саветом је завршен, а вредним полазницима су уручени сертификати.
Половином фебруаара је планиран наставак курса.

...

Детаљније

07/02/2019

ПРЕДСВЕТОСАВСКО ВЕЧЕ

У петак, 25.01.2019.године у 17h, на дечјем одељењу Народне библиотеке ''Доситеј Новаковић'', одржано је Предсветосавско вече. Учесници су били ученици 4/3 одељења ОШ ''Вук Караџић'', са учитељицом Весном Анђеловић и ученици 4/1 одељења ОШ ''Бранко Радичевић'', са учитељицом Виолетом Лазић. Присутнима се на крају ове свечаности, пригодном беседом обратио и свештеник Марјан.
Поводом овог празника на дечјем одељењу, постављена је и изложба књига из фонда Библиотеке и изложба дечјих радова на тему ''Свети Сава''.

...

Детаљније

04/02/2019

"Од принца до светитеља"- едукатива радионица

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је едукативна радионица" Од принца до светитеља" посвећена Светом Сави. Наши гости били су предшколци ПУ"Пчелица" са васпитачицама Златом Станисављевић и Наташом Стојановић.Деца су одгледала презентацију о Светом Сави, читала најзанимљивије приче из живота Светог Саве, прелистала сликовнице.

...

Детаљније

04/02/2019

"Негујмо српски језик"

У огранку Библиотеке у Јабуковцу одржана је радионица под слоганом "Негујмо српски језик". Циљ ове радионице јесте неговање и развијање читалачких навика ученика, унапређивање језика и писмености, са посебним акцентом на значај српског језика, писма, књиге и библиотеке. Јер писмо и језик су идентитети једног народа.
Такође, презентоване су и нове књиге пристигле јавном набавком.

...

Детаљније

22/01/2019