Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Наш колега, Власта Младеновић добио је "Драинчеву награду"
Честитамо!

...

Детаљније

04/08/2018

Креативна радионица "Лето с књигом"

У оквиру програма "Неготинско лето", на дечјем одељењу Библиотеке, одржана је креативна радионица "Лето с књигом". Наши гости били су предшколци вртића "Пчелица". Деца су сазнала шта су то сликовнице, чему служе енциклопедије и речници, какве су то 3Д књиге. У креативном делу радионице цртали су своју омиљену сликовницу. Њихови радови изложени су на дечјем одељењу Библиотеке.

...

Детаљније

01/08/2018

Завршен је овогодишњи откуп књига Министарства културе РС.
Ове године је 30 библиотека одабрало "Исток српске поезије", са понуђеног списка. 
Књиге су послате, документација је комплетирана и послата Министарству.
Захваљујемо се свим установама које су одабрале наше издање за своје фондове.

...

Детаљније

23/07/2018

ПОКЛОН МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ

На дечјем одељењу Библиотеке постављена је изложба књига које су поклон Министарства културе и информисања, око 140 наслова књига за децу, лектире, сликовница, приручника, енциклопедија. Поред фонда дечје књиге, обогаћен је и тинејџерски фонд, великим бројем стрипова, као и књигама које одговарају жељама младе читалачке публике.
Књиге су пристигле путем редовног годишњег откупа од различитих издавача које ресорно Министарство прослеђује библиотекама. Део понуђених књига библиотеке саме бирају, а део је обавезан по избору Министарства.
Након електронске и физичке обраде књиге су доступне нашим читаоцима на коришћење.

...

Детаљније

23/07/2018

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА "ГУСТАВ КЛИМТ - ПРЕТЕЧА МОДЕРНЕ"

У оквиру програма Неготинско лето 2018, у галерији Мокрањчеве куће, у понедељак, 16. јула, у 20 сати, отворена је изложба "Густав Климт-претеча модерне".
Реч је о специјалној документарној изложби Аустријског културног форума, поводом 100 година од смрти великог аустријског сликара.
Изложбу је отворила Душанка Ботуњац, дипломирани сликар.
Изложба, коју су заједнички организовали Народна библиотека "Доситеј Новаковић" Неготин и Музеј Крајине, биће постављена до 7. септембра.

...

Детаљније

17/07/2018