Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ЧИТАЛАЧКЕ НАВИКЕ

Данас су Народну библиотеку "Доситеј Новаковић" посетили ученици од првог до четвртог разреда ОШ "Павле Илић Вељко" Прахово. Овом приликом су погледали презентацију "Читалачке навике" и илустровали своју омиљену књигу.

...

Детаљније

25/10/2018

Радионица: "Изражајно читање"

Радионица едукативног садржаја одржана у огранку Библиотеке у Јабуковцу. 
Циљ: Подстицање читалачког самопоуздања и стицање навике читања.

...

Детаљније

24/10/2018

Трибина: "Сведочење истине"

Гост Неготина био је познати хуманиста Арно Гујон, добротвор српског народа на Косову и Метохији, који је одржао трибину и промоцију књиге "Сви моји путеви воде ка Србији". У препуној сали Библиотеке, Арно Гујон говорио је о својим импресијама приликом посете, у више наврата, Косову и Метохији, где је сиромашном и изолованом српском народу уручио, не само, поклоне у материјалном смислу, него и наду да о њима, ипак, неко брине, не само у Србији, него и у Француској. Дирљиво је било његово излагање, поготову, описивањем начина како је прихваћен од нашег народа, упркос, званичним ставовима француске политике, наглашавајући да је он народни дипломата и да се његовој мисији одазвао велики број Француза, који поштују историјске односе француско-српског пријатељства.
Арно Гујон (франц. Arnaud Gouillon; Гренобл, 27. новембар, 1985) je француски и српски хуманиста, оснивач и ...

Детаљније

19/10/2018

ПРИЈЕМ КОД АУСТРИЈСКОГ АМБАСАДОРА

Поводом аустријског Националног празника (26. октобра) и посете Савезног председника Републике Аустрије, г. Александера Фан дер Белена, амбасадор Аустрије у Србији, Николаус Лутероти, приредио је пријем у Скупштини града у Београду.
На позив амбасадора Лутеротија, пријему је присуствовао и директор Библиотеке, Милорад Грбовић.

...

Детаљније

19/10/2018

Едукативно-креативна радионица: " Јесен у мом крају"

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је едукативно-креативна радионица "Јесен у мом крају". Учесници радионице била су деца вртића "Пчелица" са васпитачицама Надом Арсенијевић и Мирјаном Стојановић. Са децом смо разговарали о јесени, читали смо причу о птицама селицама, а на крају су илустровала јесење слике. Њихови радови изложени су на дечјем одељењу Библиотеке.

...

Детаљније

17/10/2018