Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Ваша мобилна библиотека

Базе књига свих библиотека, укључујући и нашу, од сада су доступне и преко АНДРОИД и ИОС мобилних платформи. Једноставно скенирајте QR код са слике и инсталирајте бесплатну апликацију. Нека Ваша библиотека буде увек са Вама. Апликацију такође можете наћи и преко гоогле сторе на линку https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appmakr.biblioteke

...

Детаљније

22/05/2017

Неготинска поезија и проза

У оквиру Мајских свечаности 2017, Народна библиотека "Доситеј Новаковић" Неготин и Крајински књижевни клуб су организовали књижевно вече "Неготинска поезија и проза". После уводен речи Власте Младеновића, уредника књижевних програма у Библиотеци, у програму су учествовали Саша Скалушевић, Миљан Ристић, Радојка Плавшић Ранковић, Тамара Луцић Динић, Силвија Богић и Иван Стевић. Програм су употпунили и аутори који су своје стихове рецитовали из публике.

...

Детаљније

22/05/2017

"Ђенерали и генерали Неготинске Крајине"

У промотивној сали Библиотеке одржана је промоција књиге "Ђенерали и генерали Неготинске Крајине" Миодрага Б. Јонића-Крајинца. О књизи су говорили: Драгољуб Филиповић, Милорад Грбовић, Власта Младеновић и аутор. 
Неготинска библиотека у својој издавачкој делатности посебну пажњу посвећује историји нашег краја. Књига Миодрага Јонића је значајан истраживачки подухват, с обзиром да је прикупио до сада необјављене документе о истакнутим ђенералима и генералима Неготинске Крајине, чиме даје допринос историји Крајине.
Рецензију књиге дао је др Милић Милићевић, научни сарадник Историјског института у Београду.

...

Детаљније

18/05/2017

ДАНИЛО КИШ

У оквиру Мајских свечаности, данас је у Народној библиотеци ''Доситеј Новаковић'' у сарадњи са Библиотеком града Београда отворена изложба посвећена животу и раду Данила Киша.
Изложбу је отворила ауторка Олга Красић Марјановић.
Изложбу можете погледати на одељењу за одрасле. Добро дошли!

 
...

Детаљније

16/05/2017

Едукативна радионица "Неготин - јуче, данас, сутра".

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је едукативна радионица "Неготин-јуче, данас, сутра" са децом предшколске групе вртића "Пчелица" и са њиховом васпитачицом Златом Станисављевић. Радионица је организована поводом обележавања Дана општине Неготин, у оквиру Мајских свечаности. Деци је приказана славна прошлост нашег града, најзначајније личности наше прошлости, такође, представљене су важне установе културе и споменици. Приређена је изложба књига о Неготину и разгледница из завичајног фонда наше Библиотеке.

...

Детаљније

16/05/2017