Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

10. рођендан Читалиштанца.

На дечјем одељењу Библиотеке прослављен је 10. рођендан Читалиштанца. Читалиштанце је едукативно-креативни кутак на дечјем одељењу Библиотеке, намењен најмлађим члановима. Замишљен је као простор у коме деца могу да читају, уче, цртају или се једноставно друже. Читалиштанце је отворено 14. децембра 2007. године, на Дан библиотекара. За ових 10. година кроз наше Читалиштанце прошло је око 9000 деце, одржано преко 300 радионица, 50 програма, 36 литерарна и ликовна конкурса и постављено око 100 изложби са преко 2500 дечјих радова.
Поводом нашег рођендана изашао је и 1. број водича кроз дечје одељење и програме "Читалиштанце".
Свим нашим сарадницима, који су се дружили ових 10 година са нама додељене су захвалнице.
Учесници у програму били су: хор "Класје" са учитељицом Душицом Ђурђић ОШ "Вук Караџић" и ученици ОШ "Стеван Мокрањац" са учитељицом Даниелом Пејчић, који су извели представу намењену Читали...

Детаљније

15/12/2017

Едукативна радионица "Свет писмености".

Библиотекари дечјег одељења Библиотеке и огранка у Јабукавцу одржали су едукативну радионицу "Свет писмености" у ОШ "Јован Јовановић Змај" из Јабуковца. Деци је приказана презентација о настанку писма и књиге, као и најпознатије библиотеке у свету. Такође, са њима смо разговарали и о информатичкој и информацијској писмености. Захваљујемо се ОШ " Јован Јовановић Змај" на сарадњи.

...

Детаљније

13/12/2017

Презентација "Како се пише семинарски рад".

У свечаној сали Неготинске гимназије, у четвртак, 7. децембра, библиотекарка Сузана Сиротовић је одржала презентацију "Како се пише семинарски рад".

...

Детаљније

12/12/2017

Представљање књиге "Успомене од стакла".

У организацији Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ и књижевно издавачког друштва „Лексика“, у петак, 8. децембра 2017. године у 18 сати, у свечаној сали Неготинске гимназије представљена је књига „Успомене од стакла“. Реч је о постхумно објављеној збирци песама ауторке Јелене Ђорђевић, бивше ученице Гимназије и студента србистике на Филозофском факултету у Нишу.

После уводне речи директорке Неготинске гимназије, Драгане Нисић, о књизи су говорили: Марија Ђорђевић (Јеленина сестра), уредник Горан Вучковић и рецензенти књиге Слађан Михајловић, професор српског језика и књижевности и Власта Младеновић. Програм су употпунили ученици Уметничке школе „Стеван Мокрањац“. 

...

Детаљније

11/12/2017

Креативна радионица: "Стиже нам зима".

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је креативна радионица: "Стиже нам зима". Наши гости били су ученици ОШ "12. септембар" са наставницама Катицом Паскуловић и Драганом Јаћимовић, као и предшколци ПУ "Пчелица" са васпитачицом Златом Станисављевић .Разговарали смо о зими и празницима који долазе са њом. Деца су прелистала књиге које говоре о зими и Новој години. На крају дружења цртали су свој доживљај зиме.

...

Детаљније

09/12/2017