Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА ''БУКТИЊА''

Крајински књижевни клуб и Народна библиотека ''Доситеј Новаковић'', у петак , 12.10.2018. одржали су промоцију 54. броја часописа ''Буктиња''. У програму су учествовали Споменка Ст Пулулу, уредник часописа и чланови редакције Саша Скалушевић, Миодраг Златковић, Иван Томић и Власта Младеновић. Овом приликом, часопису ''Буктиња'', додељена је награда ''Неготински културни добротвор'', чији је оснивач и финансијер Павле Цветковић.

...

Детаљније

16/10/2018

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 2018. - ДЕЧИЈИ ВАШАР

Као и сваке године и ове године је одржан традиционални дечији вашар на тргу испред Општине.

...

Детаљније

05/10/2018

"Моја омиљена књига"

Током Дечје недеље, нашу Библиотеку посетили су и ученици првог разреда ОШ "Вук Караџић" и подручно одељење из Јасенице и Карбулова, са својим учитељицама. Они су учествовали у радионици "Моја омиљена књига". Деца су сазнала шта чини књигу, шта је насловна страна, ко су писци, а ко илустратори. Разговарали смо и ко све може бити књижевни јунак, које особине мора да поседује књижевни јунак и који су им омиљени књижевни јунаци. У креативном делу радионице деца су цртала своју омиљену књигу и омиљеног јунака. Њихови радови изложени су на дечјем одељењу Библиотеке.

 
...

Детаљније

05/10/2018

Караоке

На дечјем одељењу Библиотеке, а поводом обележавања Дечје недеље, одржано је вече караока. Учесници су били ученици основних школа.

...

Детаљније

05/10/2018

Дечја недеља 2018.- Јабуковац

Едукативна радионица " Важност читања", одржана је у огранку Библиотеке у Јабуковцу у сарадњи са ученицима шестог разреда ОШ " Јован Јовановић Змај" Јабуковац, и њиховим наставником књижевности Миланом Ђорђевићем. Дотакли смо се и теме овогодишње Дечје недеље " Моје је право да живим срећно и здраво". Превенција и заштита деце од насиља и подстицање толеранције.Промовисање љубави, блискости, право на игру, стваралаштво, културу и креативност као и квалитетно слободно време уз добру књигу.

...

Детаљније

05/10/2018