Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Дан словенске писмености и културе

Дан словенске писмености и културе обележава се 24. маја.То је Дан словенских просветитеља Ћирила и Методија, Грка из Солуна, оснивача словенске књижевности и твораца првог словенског писма - глагољице. То писмо су створили прилагођавањем грчке азбуке словенским гласовним потребама на које су превели више црквених књига. Наша Библиотека обележила је овај дан едукативном радионицом "Настанак књиге и писма", са ученицима ОШ "Вук Караџић", подручно одељење из Јасенице и њиховом учитељицом Иреном Јовић.

...

Детаљније

27/05/2019

130 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА ЧИКА АНДРЕ

На дечијем одељењу Народне библиотеке "Доситеј Новаковић" одржана је презентација и радионица посвећена животу и раду Андре Франичевића, нашег познатог песника из Јабуковца.Овом приликом наши гости су били ученици II1 ОШ "Вук Караџић" са својом учитељицом Слађаном Петковић Констандиновић.

...

Детаљније

27/05/2019

МАСТЕРКЛАС У БИБЛИОТЕЦИ

У организацији Ане и Драгана Данесковића, професора УШ "Стеван Мокрањац" на дечијем одељењу Народне библиотеке "Доситеј Новаковић", одржан је Мастерклас.Са децом је радио проф. др Слободан Миливојевић.

...

Детаљније

27/05/2019

МАЈСКА НАГРАДА ВЛАСТИ МЛАДЕНОВИЋУ

Мајска награда општине Неготин за постигнуте резултате и значајан допринос у развоју општине Неготин, у 2018. години, у области културног и књижевног стваралаштва, додељена је Власти Младеновићу, нашем колеги, библиотекару.
Честитамо!

...

Детаљније

14/05/2019

ШКОЛЕ СВОМЕ ГРАДУ

У оквиру Мајских свечаности одржан је програм "Школе своме граду". У овом програму учествовале су све основне школе и ПУ "Пчелица". Ову манифестацију организовала је Народна библиотека "Доситеј Новаковић" Неготин уз техничку подршку Дома културе, а под покровитељством Општине Неготин. На литерарном и ликовном конкурсу "Тајна старог Неготина", који је расписан поводом Дана општине Неготин, награђени су ученици:

Литерарни конкурсу:

узраст од 1. до 4. разреда Марија Маринковић, 3/2 ОШ "Вук Караџић"

узраст од 5. до 8. разреда Софија Бируцић, 7/2 ОШ "Вук Караџић"

похвала: Драгана Недељковић, 7/3 ОШ "Бранко Радичевић"

Ликовни конкурс:

Андрија Јовановић, 5/2 ОШ "Вера Радосављевић"
похвала: Марија Стојановић, 6. разред ОШ "12. септембар"

...

Детаљније

13/05/2019