Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Вршњачка едукација: Дан планете Земље

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је вршњачка едукација на тему "Рециклажа", поводом обележавања Дана планете Земље-22. априла. Ученици 5/2 и 5/3 ОШ "Вук Караџић" са наставником техничког и информатике Жиком Савуљесковићем и наставником географије Александром Ђорђевићем, одржали су предавање о рециклажи својим млађим другарима из трећег разреда ОШ "Вук Караџић" који су били са учитељицама Драганом Алексић и Драганом Митровић. Њихови презентације изложене су у промотивној сали дечје Библиотеке.

...

Детаљније

25/04/2017

Час енглеског језика

Час енглеског језика ученицим трећег разреда одржала је професорка Александра Таинџић, у огранку Библиотеке у Јабуковцу.На крају, ђацима су представљене књиге на енглеском језику, примерене њиховом узрасту.

...

Детаљније

25/04/2017

Креативна радионица - У сусрет Ускрсу

Корпице за "чуваркућу", плетене од папира, рађене данас на креативној радионици у огранку Библиотеке у Јабуковцу, са ученицима из ОШ "Јован Јовановић Змај" из Јабуковца и учитељицом Слађаном Војиновић.

...

Детаљније

25/04/2017

Ускршња радионица на дечјем одељењу

На дечјем одељењу Библиотеке одржавају се креативне радионице поводом Ускрса.Наши први учесници радионице били су ученици ОШ "12. септембар" са својим наставницима. Радови настали у овим радионицама изложени су на дечјем одељењу Библиотеке.
На дечјем одељењу Библиотеке настављено је са одржавањем креативних радионица поводом Ускрса. Одржане су две радионице: са ученицима седмих разреда ОШ "Вук Караџић", који похађају часове цртања, сликања и вајања код наставнице Драгане Јаћимовић, као и са ученицима ОШ "Вук Караџић" , подручна одељења из Јасенице и Карбулова, са учитељицама Надом Ђурић и Иреном Јовић.

...

Детаљније

25/04/2017

"У здравом телу културан дух".

Дечје одељење Библиотеке обележило је Светски дан здравља и Светски дан спорта у сарадњи са ОШ "Бранко Радичевић". Под слоганом "У здравом телу културан дух" библиотекари дечјег одељења са наставником физичког васпитања Иваном Којићем и учитељицом Драганом Бенић и децом подручних одељења из Трњана, Видровца, и Чубре разговарали су о значају спорта и здравља за раст и развој деце, али и важности образовног и културног развитка младих. Представили смо им и неке књиге о здрављу и спорту из нашег фонда. Том приликом, наставник Иван Којић је организовао "Игре без граница". 
Изложба књига о спорту и здрављу налази се на дечјем одељењу Библиотеке.

...

Детаљније

07/04/2017