Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Ускршња радионица на дечјем одељењу

На дечјем одељењу Библиотеке одржавају се креативне радионице поводом Ускрса.Наши први учесници радионице били су ученици ОШ "12. септембар" са својим наставницима. Радови настали у овим радионицама изложени су на дечјем одељењу Библиотеке.
На дечјем одељењу Библиотеке настављено је са одржавањем креативних радионица поводом Ускрса. Одржане су две радионице: са ученицима седмих разреда ОШ "Вук Караџић", који похађају часове цртања, сликања и вајања код наставнице Драгане Јаћимовић, као и са ученицима ОШ "Вук Караџић" , подручна одељења из Јасенице и Карбулова, са учитељицама Надом Ђурић и Иреном Јовић.

...

Детаљније

25/04/2017

"У здравом телу културан дух".

Дечје одељење Библиотеке обележило је Светски дан здравља и Светски дан спорта у сарадњи са ОШ "Бранко Радичевић". Под слоганом "У здравом телу културан дух" библиотекари дечјег одељења са наставником физичког васпитања Иваном Којићем и учитељицом Драганом Бенић и децом подручних одељења из Трњана, Видровца, и Чубре разговарали су о значају спорта и здравља за раст и развој деце, али и важности образовног и културног развитка младих. Представили смо им и неке књиге о здрављу и спорту из нашег фонда. Том приликом, наставник Иван Којић је организовао "Игре без граница". 
Изложба књига о спорту и здрављу налази се на дечјем одељењу Библиотеке.

...

Детаљније

07/04/2017

EDUROAM ПРИСТУПНА ТАЧКА
Eduroam®–education roaming, бесплатан глобални сервис за бежични приступ Интернету, доступан је и у нашој Библиотеци, на одељењу за одрасле.
Детаљна упутства за коришћење и приступ едуроам сервису можете наћи на АМРЕС eduroam сајту http://www.eduroam.amres.ac.rs/rs/korisnici.html.
Овај сервис је настао у оквиру европске TERENA иницијативе, а остварен је кроз међународни GÉANT пројекат у којем учествују европске академске и истраживачке мреже. Eduroam услугу у Србији пружа Академска мрежа Србије (АМРЕС). Све додатне информације, као и списак институција које учествуј...

Детаљније

07/04/2017

ЧЕТВРТИ МАСТЕРС КВИЗ ТУРНИР

ЧЕТВРТИ МАСТЕРС КВИЗ ТУРНИР 9. АПРИЛА 2017. ГОДИНЕ У НЕГОТИНУ
Квиз мастерс у организацији Српске квиз асоцијације (СКА), одржаће се у недељу, 9. априла 2017. године,у просторијама на дечјем одељењу Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ Неготин, са почетком у 12 сати. Такмичење организује Српска квиз асоцијација.
Тест се састоји од 200 питања и ради се у два дела од по сат времена, са паузом између. Питања су различите тежине, са широком распрострањеношћу области и равномерно распоређена како ниједна област не би била фаворизована.

...

Детаљније

07/04/2017

Едукативна радионица - огранак Јабуковац

Поводом Међународног дана дечје књиге, у огранку Библиотеке у Јабуковцу одржане две радионице са ученицима трећег разреда и са ученицима продуженог боравка из ОШ "Јован Јовановић Змај" из Јабуковца.Промовисана је дечја књижевност. 

...

Детаљније

07/04/2017