Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Огранак Јабуковац - Светски дан поезије

У циљу промовисања читања, писања и поучавања поезије, огранак Библиотеке у Јабуковцу обележио је Светски дан поезије едукативном радионицом под слоганом "Слова и речи". Учесници радионице били су ученици трећег разред и предшколци ОШ "Јован Јовановић Змај" из Јабуковца са учитељицом Бранкицом Гагић.

...

Детаљније

23/03/2017

Поетско-музичко вече "Риме и ноте".

Поводом обележавања Светског дана поезије на дечјем одељењу Библиотеке приређено је поетско-музичко вече "Риме и ноте". Наступили су најмлађи песници основних школа , као и гитаристи УШ "Стеван Мокрањац". Своје стихове казивали су: Филип Стојисављевић, Јована Радуловић, Петар Витковић, Марија Милић, Јована Уруковић и Јован Јовановић. Млади гитаристи који су музиком употпунили ово вече били су: Софија Лазић, Урош Стојановић, Лазар Дејановић, Лука Вујић и Милош Матић. Почасни гост био је председник Крајинског књижевног клуба, писац и члан редакције часописа "Буктиња", Саша Скалушевић Скала, који је младим ствараоцима поклонио примерак часописа "Буктиња" и часописа
" Пламичак". Библиотека је све учеснике наградила годишњом чланарином.

...

Детаљније

23/03/2017

"Упознајте басне"

У сарадњи са учитељицом Иваном Вујаковић и ученицима ОШ "Вера Радосављевић"одржавају се едукативне радионице на дечјем одељењу Библиотеке. Ове недеље тема едукативне радионице била је "Упознајте басне". Деци је приказана кратка презентација о баснама, одгледали су цртани филм у којима су главни јунаци ликови из најпознатијих басни, а затим су читали басне из фонда Библиотеке. На крају су илустровали омиљену басну.

...

Детаљније

17/03/2017

"Сунце, извор светлости и топлоте"

У сарадњи са васпитачицом Сандром Алавук и децом из вртића "Пчелица" наставља се одржавање едукативно-креативних радионица на дечјем одељењу Библиотеке.Тема овонедељне радионице била је "Сунце,извор светлости и топлоте". Деца су прегледала енциклопедије које говоре о Сунцу, одговарала на загонетке о Сунцу, одгледала презентацију "Сунце, извор светлости и топлоте", а на крају, сви заједно, направили су сунце које краси простор дечјег одељења Библиотеке.

...

Детаљније

17/03/2017

Презентација "Шта је ваздух"

У сарадњи са васпитачицама Златом Станисављевић и Сандром Алавук, на дечјем одељењу Библиотеке,предшколцима је приказана презентација "Шта је ваздух", представљене су књиге које говоре о ваздуху, озону, загађивању ваздуха и његовој заштити.Такође, одгледали су и анимирани филм о озонском омотачу "Ози,озон". На крају дружења правили су папирне змајеве. 

...

Детаљније

15/03/2017