Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Квиз "Шта знаш о бајкама?"

На дечјем одељењу Библиотеке одржан је квиз за предшколце "Шта знаш о бајкама?".
Учесници квиза били су: предшколска група ПУ "Пчелица" са васпитачицама Сандром Алавук и Златом Станисављевић и предшколска група-забавиште са васпитачицом Славицом Максимовић. Квиз је одржан поводом Међународног дана књиге за децу. Деца су се такмичила у познавању бајки, одговарала на питања у квизу, препознавала ликове из бајки. Победник квиза је предшколска група васпитачица Сандре Алавук и Злате Станисављевић. Сви учесници били су награђени пригодним поклонима.

 
...

Детаљније

07/04/2017

Међународни дан дечје књиге

У свету се од 1967. године 2. априла прославља Међународни дан дечје књиге. На тај дан је 1805. рођен Ханс Кристијан Андерсен, дански књижевник и прослављени писац за децу. У четвртак, 30. марта одржана је креативна радионица "Књига-најбољи друг" са ученицима ОШ "Вера Радосављевић" и учитељицом Слободанком Петровић. Деца су разговарала о књигама, зашто воле да читају, које су им најомиљеније књиге, прелиствала неке од најзанимљивијих књига из нашег фонда. У креативном делу направили су и илустровали своју омиљену књигу.
У понедељак, 3. априла, са нама су се дружили ученици ОШ "12. септембар" са својим наставницима, у креативној радионици "Андерсенове бајке". Деца су прегледала сликовнице са мотивима Андерсенових бајки, одгледала цртани филм, а на крају су цртала омиљене ликове из бајки Ханса Кристијана Андерсена. Њихови радови изложен...

Детаљније

07/04/2017

Предавање за пољопривреднике

У оквиру пројекта "Помоћ Европске уније поплављеним подручјима у Србији", који спроводи Организација Уједињених нација за храну и пољопривреду (УН ФАО), одржано је предавање "Прилагођавање сточарске производње климатским променама", у четвртак, 23. марта, у промотивној сали на дечјем одељењу. Предавање је реализовано у сарадњи са ПССС Неготин.

...

Детаљније

24/03/2017

Светски дан поезије

Народна библиотека "Доситеј Новаковић" Неготин обележила је Светски дан поезије представљањем књиге младог неготинског песника Марка Станојевића "На ветру љубави и туге". У програму је учествовала и песникиња из Београда, Владанка Цветковић, која је говорила песме из својих књига. О Марку Станојевићу похвално мишљење изразили су афирмисани књижевници, а пре свега, Матија Бећковић који је написао рецензију. Његове стихове казују и познати глумци, Сергеј Трифуновић, Бранислав Лечић, Миша Јанкетић. Владанка Цветковић објавила је 14 књига, поред поезије и књиге кратких прича и есеја. У оквиру програма учествовали су и професори гитаре, Ана и Драган Данесковић, који су извели композиције познатих светских композитора.
У другом делу вечери, промовисана је антологија "Усмено песништво источне и јужне Србије" коју је приредио др Љубиша Рајковић Кожељац, познати сакупљач и тумач народних песама овога краја...

Детаљније

24/03/2017

Едукативна радионица: "Планета Земља".

У сарадњи са децом из вртића "Пчелица" и васпитачицом Златом Станисављевић, наставља се са одржавањем едукативних радионица на дечјем одељењу Библиотеке.Тема овонедељне радионице била је: "Планета Земља".
Деца су погледала презентацију "Наша планета", упознали се са изгледом, особинама и занимљивостима везаним за планету Земљу. Прелистали енциклопедије које говоре о Земљи, а на крају су цртали планете. Њихови радови изложени су на дечјем одељењу Библиотеке.

...

Детаљније

23/03/2017