Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Студенти Учитељског факултета у посети дечјем одељењу

Одабрана група студената Учитељског факултета у Врању, одељење у Неготину, са проф. др Станом Смиљковић посетила је дечје одељење Библиотеке. Проф. др Стана Смиљковић одржала је предавање студентима о важности читања и о стварању читалачких навика код деце. Са студентима је разговарала и о књижевности за децу и најпознатијим нашим писцима за децу. Затим су се упознали са литературом која се налази у нашој Библиотеци, а која је неопходна за њихово студирање и будући рад са децом. Студенти су погледали изложбу књижевних критика везаних за дечју књижевност, а затим су обишли фонд периодике и фонд дечје књиге. Овом посетом Библиотека је започела обележавање Светског дана књиге и ауторских права, који се обележава 23. априла.

 

...

Детаљније

25/04/2017

Ускршња радионица у огранку Прахово

У огранку Прахово одржана је креативна радионица поводом Ускрса са ученицима трећег разреда ОШ "Павле Илић Вељко".

...

Детаљније

25/04/2017

Вршњачка едукација: Дан планете Земље

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је вршњачка едукација на тему "Рециклажа", поводом обележавања Дана планете Земље-22. априла. Ученици 5/2 и 5/3 ОШ "Вук Караџић" са наставником техничког и информатике Жиком Савуљесковићем и наставником географије Александром Ђорђевићем, одржали су предавање о рециклажи својим млађим другарима из трећег разреда ОШ "Вук Караџић" који су били са учитељицама Драганом Алексић и Драганом Митровић. Њихови презентације изложене су у промотивној сали дечје Библиотеке.

...

Детаљније

25/04/2017

Час енглеског језика

Час енглеског језика ученицим трећег разреда одржала је професорка Александра Таинџић, у огранку Библиотеке у Јабуковцу.На крају, ђацима су представљене књиге на енглеском језику, примерене њиховом узрасту.

...

Детаљније

25/04/2017

Креативна радионица - У сусрет Ускрсу

Корпице за "чуваркућу", плетене од папира, рађене данас на креативној радионици у огранку Библиотеке у Јабуковцу, са ученицима из ОШ "Јован Јовановић Змај" из Јабуковца и учитељицом Слађаном Војиновић.

...

Детаљније

25/04/2017