Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Квиз 8x8

У сарадњи са Српском квиз асоцијацијом (СКА), организовали смо такмичење у знању "КВИЗ 8х8" (8 питања из 8 тематских области). Такмичење је одржано у петак, 3. марта 2017. године у просторијама Народне библиотеке (дечје одељење), са почетком у 17:30.

 

...

Детаљније

07/03/2017

Мајка је најлепша бајка

На дечјем одељењу Библиотеке одржане су 2 креативне радионице: "Мајка је најлепша бајка", поводом предстојећег 8. марта. Учесници радионица били су ђаци ОШ "Вера Радосављевић" са учитељицама Слободанком Петровић и Иваном Вујаковић. Деца су разгледала књиге, читала песме и приче посвећене мамама и правила честитке за 8. март које су изложене на дечјем одељењу Библиотеке. Дана 06.03.2017. дружили смо се са нашим драгим другарима из ОШ ''Вук Караџић'' и њиховом учитељицом Душицом.
А, данас су наши гости били ученици ОШ ''12.септембар'' са својим наставницама.

...

Детаљније

07/03/2017

Теку, теку капи течне

На дечјем одељењу Библиотеке, у сарадњи са васпитачицама Сандром Алавук и Златом Станисављевић, одржана је едукативна радионица за предшколце вртића "Пчелица" : "Теку, теку капи течне". Деца су се упознала са кружењем воде у природи, где се све налази вода и колики је њен значај. Одгледали су кратак филм о кружењу воде у природи, разгледали енциклопедије о води, а на крају су, уз помоћ својих васпитачица, направили морско дно. Њихов колективни рад изложен је на дечјем одељењу Библиотеке.

...

Детаљније

07/03/2017

Огранак Кобишница

У огранку у Кобишници одржана је радионица "Мама хвала што ме мазиш и пазиш". Учесници радионице били су ученици првог и четвртог разреда ОШ "Стеван Мокрањац" из Кобишнице са учитељицом Мирјаном Костић. Правили смо честитке које су изложене у Библиотеци.

...

Детаљније

02/03/2017

Национални дан књиге - Одељење за одрасле

Национални дан књиге, 28. 2. 2017. године, обележили смо пригодним активностима, на дечјем одељењу и на одељењу за одрасле. Посетили су нас предшколци, основци и средњошколци, припремили смо презентације и изложбе књига. Нови чланови су имали попуст од 50% за учлањење.
Посебно истичемо да смо тог дана поново постали члан мреже "Библиотеке нашег окружења"; линк: http://www.biblioteke.org.rs/

 

...

Детаљније

02/03/2017