Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Представљање антологије: "Читање Италије"

У оквиру пројекта "Лимес", 15. новембра у 18 часова одржана је презентација Италијанског института за културу и издавачке куће Архипелаг, у новој сали на дечјем одељењу. 
У програму су учествовали Давиде Скалмани, директор Италијанског института за културу у Београду, који је представио делатност Института и Гојко Божовић, директор и главни уредник издавачке куће Архипелаг, који је представио издавачку делатност Архипелага. Такође, представљена је и антологија - "Читање Италије", чији први део представља одломке савремене италијанске прозе. Књига је настала у сарадњи Института и Архипелага. Ускоро треба да буде објављен и други део у коме ће бити заступљена савремена италијанска есејистика.

Програм су улепшали ученици Уметничке школе ''Стеван Стојановић-Мокрањац''. 

...

Детаљније

16/11/2017

ВРЕМЕПЛОВ завичајног одељења Библиотеке

 

 

Лист "Крајина", 1956. година, бр. 11

...

Детаљније

13/11/2017

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је радионица: "Опстанак јесетри-прилика за развој наше заједнице" . Радионицу је одржала WWF, светска организација за природу.
WWF,светска организација за природу је једна од највећих, широм света признатих, независних организација, која се бави заштитом природе и има скоро 5 милиона присталица и активну глобалну мрежу у више од 100 земаља.

...

Детаљније

08/11/2017

Семинар

У Народној библиотеци "Доситеј Новаковић" Неготин, одржан je семинар "Читалачки клубови у библиотеци". Поред нашх библиотекара семинару су присуствовали и библиотекари из школских библиотека, Народне библиотеке Бор и Библиотеке "Центар за културу" Кладово. Предавач на семинару била је Јелена Бенић.

...

Детаљније

08/11/2017

Најактивнији чланови у огранку Библиотеке у Јабуковцу били су ученици четвртог разреда, Ксенија Филчић,Марија Бубуловић и Анастасија Кожицић.На радионици одржаној 3.новембра, имали су улогу библиотекара, и својим другарима продуженог боравка из ОШ "Јован Јовановић Змај"Јабуковац промовисали читање и лепу књижевност за децу.

...

Детаљније

07/11/2017