Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Радионица "Неготин - јуче, данас, сутра".

На дечјем одељењу одржана је радионица ''Неготин-јуче, данас, сутра'' са децом четвртог разреда и са њиховом учитељицом Слађаном Петковић Констандиновић. Деци је приказана славна прошлост нашег града, најзначајније личности наше прошлости, такође, погледали су филм о Неготину из 1971. године и приказ Неготина из ваздуха.
Приређена је и изложба књига о Неготину и разгледница из завичајног фонда наше Библиотеке. Деца су на основу утисака направили разгледнице о нашем граду.

...

Детаљније

25/05/2017

КОЛЕКТИВНА ПОСЕТА ГИМНАЗИЈАЛАЦА

Ученици одељења 3/2 Неготинске гимназије, са професором Слађаном Михајловићем, посетили су нас и разгледали изложбу о Данилу Кишу, на одељењу за одрасле.

...

Детаљније

25/05/2017

Ваша мобилна библиотека

Базе књига свих библиотека, укључујући и нашу, од сада су доступне и преко АНДРОИД и ИОС мобилних платформи. Једноставно скенирајте QR код са слике и инсталирајте бесплатну апликацију. Нека Ваша библиотека буде увек са Вама. Апликацију такође можете наћи и преко гоогле сторе на линку https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appmakr.biblioteke

...

Детаљније

22/05/2017

Неготинска поезија и проза

У оквиру Мајских свечаности 2017, Народна библиотека "Доситеј Новаковић" Неготин и Крајински књижевни клуб су организовали књижевно вече "Неготинска поезија и проза". После уводен речи Власте Младеновића, уредника књижевних програма у Библиотеци, у програму су учествовали Саша Скалушевић, Миљан Ристић, Радојка Плавшић Ранковић, Тамара Луцић Динић, Силвија Богић и Иван Стевић. Програм су употпунили и аутори који су своје стихове рецитовали из публике.

...

Детаљније

22/05/2017

"Ђенерали и генерали Неготинске Крајине"

У промотивној сали Библиотеке одржана је промоција књиге "Ђенерали и генерали Неготинске Крајине" Миодрага Б. Јонића-Крајинца. О књизи су говорили: Драгољуб Филиповић, Милорад Грбовић, Власта Младеновић и аутор. 
Неготинска библиотека у својој издавачкој делатности посебну пажњу посвећује историји нашег краја. Књига Миодрага Јонића је значајан истраживачки подухват, с обзиром да је прикупио до сада необјављене документе о истакнутим ђенералима и генералима Неготинске Крајине, чиме даје допринос историји Крајине.
Рецензију књиге дао је др Милић Милићевић, научни сарадник Историјског института у Београду.

...

Детаљније

18/05/2017