Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

Читалачка значка

Народна библиотека "Доситеј Новаковић" Неготин одржала је завршну манифестацију такмичења "Читалачка значка" у сали Дома "Станко Пауновић". Проглашени су најбољи учесници такмичења. Награђени учесници су за узраст 1. и 2. разреда: награда ПОШТОВАНИ ГОВОРНИК: Ема Аврамовић, 2/3 ОШ "Вук Караџић", награда ПОШТОВАНИ ИЛУСТРАТОР: Андрија Ђурковић, 2/1 ОШ "Бранко Радичевић" и награда ПОШТОВАНИ ПИСАЦ: Катарина Стојановић,1/1 ОШ "Вук Караџић". Награђени за узраст 3. и 4. разред: награда ПОШТОВАНИ ГОВОРНИК: Милош Мицић, 4/2 ОШ "Бранко Радичевић", награда ПОШТОВАНИ ИЛУСТРАТОР: Најда Мораревић, 4/2 ОШ "Бранко Радичевић" и награда ПОШТОВАНИ ПИСАЦ: Мила Трујкић, 3/3 ОШ "Вук Караџић".Награђени за узраст од 5-8. разреда: награда ПОШТОВАНИ ПИСАЦ: Страхиња Војводановић, 6. разред ОШ "Стеван Мокрањац" Кобишница. Најбољи писци, илустратори и говорници награђени су књигама, чланским картама Библиотек...

Детаљније

28/04/2017

Такмичење за награду "Поштовани говорник".

На дечјем одељењу Библиотеке, у оквиру такмичења "Читалачка значка", одржано је такмичење у говорништву. За награду "Поштовани говорник" такмичили су се ученици нижих разреда основних школа у говорништву. Жири у саставу Радојка Ранковић, професор српског језика и књижевности и Слађан Михајловић, професор српског језика и књижевности одабрали су најбоље говорнике.
Најбољи говорник за узраст 1. и 2. разред је Ема Аврамовић,2/3 ОШ "Вук Караџић". Похвале у овој категорији добили су: Миљана Младеновић 2/1 ОШ "Бранко Радичевић", Ленка Банковић 2/1 ОШ "Бранко Радичевић, Теодора Трокановић 2/3 ОШ "Бранко Радичевић".
Најбољи говорник за узраст 3. и 4. разред је Милош Мицић 4/2 ОШ "Бранко Радичевић". Похвале о овој категорији добили су:Јована Ћоровић 3/3 ОШ "Вук Караџић", Сара Владовић 4/2, ОШ "Бранко Радичевић", Милена Марк...

Детаљније

28/04/2017

Студенти Учитељског факултета у посети дечјем одељењу

Одабрана група студената Учитељског факултета у Врању, одељење у Неготину, са проф. др Станом Смиљковић посетила је дечје одељење Библиотеке. Проф. др Стана Смиљковић одржала је предавање студентима о важности читања и о стварању читалачких навика код деце. Са студентима је разговарала и о књижевности за децу и најпознатијим нашим писцима за децу. Затим су се упознали са литературом која се налази у нашој Библиотеци, а која је неопходна за њихово студирање и будући рад са децом. Студенти су погледали изложбу књижевних критика везаних за дечју књижевност, а затим су обишли фонд периодике и фонд дечје књиге. Овом посетом Библиотека је започела обележавање Светског дана књиге и ауторских права, који се обележава 23. априла.

 

...

Детаљније

25/04/2017

Ускршња радионица у огранку Прахово

У огранку Прахово одржана је креативна радионица поводом Ускрса са ученицима трећег разреда ОШ "Павле Илић Вељко".

...

Детаљније

25/04/2017

Вршњачка едукација: Дан планете Земље

На дечјем одељењу Библиотеке одржана је вршњачка едукација на тему "Рециклажа", поводом обележавања Дана планете Земље-22. априла. Ученици 5/2 и 5/3 ОШ "Вук Караџић" са наставником техничког и информатике Жиком Савуљесковићем и наставником географије Александром Ђорђевићем, одржали су предавање о рециклажи својим млађим другарима из трећег разреда ОШ "Вук Караџић" који су били са учитељицама Драганом Алексић и Драганом Митровић. Њихови презентације изложене су у промотивној сали дечје Библиотеке.

...

Детаљније

25/04/2017