Народна Библиотека
"Доситеј Новаковић"

КЊИГОВАЊЕ - НАГРАЂЕНИ ЧИТАОЦИ

Председник жирија, уметнички фотограф Милорад Дрча, оценио је фотографије приспеле у оквиру конкурса Књиговање. На фото конкурс приспелe су 22 фотографије од 20 аутора, на којој су аутори са доста креативности, естетски и документарно, приказали амбијент са књигом на распусту током летњих месеци. Фотографије су таквог квалитета да би свака могла бити награђена. Међутим, став библиотеке је да се одаберу три најбоље фотографије, односно да се додели прва, друга и трећа награда.

Прва награда припада фотографији Јелана Јовића, који је, по свему судећи боравио у Холандији и са собом носио своју омиљену књигу. Са много креативности је направио композицију. У први план је ставио књигу, док је у позадини покретни мост, на ког га је вероватно асоцирала чувена слика Ван Гога „Живот у Арлу“.

Друга награда додељена је читатељки Кристини Чогић, која је вероватно лежала на плажи испод сунцобрана. На тренутак, из доњег ракурса је видела лепу композицију књиге и сунцобрана и све ово забележила камером.

Трећа награда припала је читатељки Даници Ивковић за јако добру фотографију девојчице која чита своју омиљену књигу. Акценат је стављен и на књигу, али и на портрет девојчице.

Награђени читаоци биће контактирани ради преузимања награда.Награђеним читаоцима честитке, а осталим учесницима више среће на неком од наредних конкурса. 📖 ⛱️ 🌄