Едукативне радионице у Библиотеци

Поводом почетка школске године, Народна библиотека „Доситеј Новаковић“ организовала је едукативне радионице за ученике неготинских школа.  

Дечје одељење Библиотеке, у прве две недеље школске године, посетили су готово сви разреди градских основних школа и подручних одељења. У зависности од узраста, одржане су им презентације. Неке од тема биле су: другарство, толеранција, вршњачко насиље… 

Ученици основних школа су кроз презентацију „Знаменити неготинци“ имали прилике да се упознају са угледним и значајним појединцима који су родом из нашег града.

Презентација „Занимљивости о књигама“ послужила нам је да са основцима разговарамо о књигама, читању, читалачким навикама. 

Првацима је одржана презентација „Од читања се расте“, у оквиру којих смо их упознали са правилима коришћења услуга Библиотеке. Ову посету искористили су да постану наши чланови и да прелистају и позајме књиге. 

Ученици Неготинске гимназије и Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ посетили су одељење за одрасле Библиотеке. Њима је одржана презентација „Лако до књиге“, којом им је појашњено коришћење и претрага електронског каталога Библиотеке, као и апликација mCobiss, која им пружа бројне погодности приликом коришћења библиотечких услуга.