Нормалност и породица

Нормалност и породица

Мирослава Маринковић, професор психологије у пензији, одржала је 23. новембра у нашој Библиотеци предавање под називом „Нормалност и породица“.

Предавање је започето образлагањем који су то критеријуми нормалности које свака породица треба да негује, а затим је објашњено које су то фазе кроз које породица пролази, од самог зачетка породице, до оне која је остарела.

Мирослава се осврнула на то како породица изгледа данас, која су предвиђања за порудице у будућности, као и на то који су то изазови са којима се модерна породица сусреће.

Други део предавања био је посвећен критеријумима нормалности системске породичне терапије, који се заснивају на хијерархији, комуникацији и границама, функцијама и дисфункцијама које сваки од ових елемената носи са собом.

Мирослава Маринковић, рођена је у Неготину. Завршила је Филозофски факултет у Нишу, одсек психологија. Током свог радног века радила је у Неготинској гимназији и Техничкој школи. Стекла је звање породичног саветника системске породичне терапије, које је стекла у Центру за брак и породицу у Београду.