Промоција књиге „Из наше славне епопеје – наши солунци говоре“

Из наше славне епопеје - наши солунци говоре

Вечерас је, у промотивној сали Библиотеке, промовисана књига „Из наше славне епопеје – наши солунци говоре“, Драгослава Првуловића, коју је издала Народна библиотека „Његош“ из Књажевца, О књизи су говориле Владана Стојадиновић, библиотекар саветник и директор Народне библиотеке Његош и Јелица Илић, музејски саветник Народног музеја Зајечар.

Владана Стојадиновић је упознала публику са процесом настанка публикације, која сведочи о неким од најзначајнијих догађаја српског народа, а које је сачувао аутор Драгослав Првуловић и по чијем је рукопису настала ова књига. Она је, такође, публику упознала и са многобројним стручним сарадницима, који су учествовали у објављивању ове публикације.

Јелица Илић говорила је о значају публикације са историјског аспекта, као јединственој на ову тему, која је на једном месту окупила сведочења ратника који су преживели Велики рат.

Промоција публикације заокруђена је приказивањем кратког филма под називом „Велики рат у сећањима књажевачких солунаца“, ауторке Владане Стојадиновић, у коме поред наше две вечерашње гошће, говоре и други стручњаци који су учествовали у раду на овој публикацији.