Смотра рецитатора „Песниче града мог“

Смотра рецитатора "Песниче града мог"
Под покровитељством Дома културе „Стеван Мокрањац“ и Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ одржано је општинско и окружно такмичење рецитатора, под називом „Песниче града мог“.
 
Милица Ћосић, ученица Неготинске гимназије, Кристина Траиловић из ОШ „Павле Илић Вељко“ из Прахова и Трифун Ђорђевић, ђак ОШ „Бранко Радичевић, представљаће Борски округ на 54. Републичкој смотри рецитатора „Песниче народа мог“ у Ваљеву, 19. и 20 маја.
 
Учеснике Окружне смотре рецитарора „Песниче народа мог“ одржане у Дому културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину оцењивао је жири у саставу: Весна Тешовић, професор књижевности и српског језика, директор Библиотеке у Бору, Предраг Грбић, глумац позоришта „Зоран Радмиловић“ у Зајечару и Мирослав Стојменовић, професор српског језика и књижевности у ОШ „Љуба Нешић“ у Зајечару.
 
Друго место на Окружној смотри у старијем узрасту припало је Јовани Лекић, а треће Елени Стингић, ученицама Неготинске гимназије. У средњој категорији такмичара друго место на Окружној смотри рецитатора освојила је Ања Тричковић , а треће Мина Радивојевић, обе из ОШ „Вера Радосављевић“. У најмлађем узрасту, друго место на Окружној смотри додељено је Маји Димитријевић из ОШ „Бранко Радичевић“, а треће Леи Рајић из ОШ „Вера Радосављевић“.
Окружној смотри рецитарора „Песниче народа мог“, претходила је Општинска смотра, такође одржана у Дому културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину.
Прво место на Општинској смотри у старијем узрасту освојила је Милица Ћосић, друго Елена Стингић, а треће Јована Лекић, ученице Неготинске гимназије. У конкуренцији 14 такмичара из основних школа неготинске општине, прво место у средњем узрасу на Општинској смотри освојила је Мина Радивојевић из ОШ „Вера Радосављевић“, друго место припало је Кристини Траиловић из ОШ „Павле Илић Вељко“ из Прахова, треће Ањи Тричковић из ОШ „Вера Радосављевић“, док је похвала додељена Софији Војиновић из ОШ „Павле Илић Вељко“ из Прахова. Најбољи на Општинској смотри у млађој категорији, која је окупила највећи број учесника, укупно 16, био је Трифун Ђорђевић, ђак ОШ „Бранко Радичевић“, друго место припало је Леи Рајић из ОШ „Вера Радосављевић, треће Маји Димитријевић из ОШ „Бранко Радичевић“, а похваљена је Мина Миливојевић, ученица ОШ „Вук Караџић“ из Неготина.

Награђеним и похваљеним учесницима Општинске и Окружне смотре рецитатора „Песниче народа мог“ додељене су дипломе Дома културе „Стеван Мокрањац“ и књиге, поклон Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ из Неготина. Свим учесницима смотри и просветним радницима, њиховим менторима, додељене су захвалнице.